Stirbey Spumant 2018 0.75L
Deja la inceputul secolului XIX, expertii din Franta si Germania au constatat ca Cramposia este un soi potrivit pentru a fi vinificat ca spumant. Produs din struguri de Cramposie, vinificat conform metodei traditionale „champenoise”: dupa prima fermentare avinului de baza, s-a facut a doua fermentare in sticle, vinul maturand doi ani de zile pe drojdie in sticle. Urma remuajul manual timp de 2 saptamani, urmat de degorjare si dozare, dar fara adaos de zahar, folosind pentru dozaj numai acelasi vin spumant.
Din aciditatea lui ridicata, impreuna cu mineralitatea fina si fructuozitatea proaspata si crocanta rezulta un vin spumant care trezeste toate simturile, de o usurinta si finete seducatoare, reflectand geniul locului unde s-a nascut si al oamenilor care l-au creat
Fisa tehnica
- Culoare
- Alb
- Tip
- Sec
- Soi de struguri
- Cramposie Selectionata