Crama jelna Pinot Noir Wild Yeast - Dealu’ Negru By Jelna 0.75L
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capa-citate mica (10kg) in a 2-a decada a lunii Octombrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C.
Imediat ce au atins temperatura optima, 70% din struguri au fost desciorchinati cu blandete. Apoi au fost sortati cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti fiind usor, acestia si-au urmat cursul natural spre 2 recipiente de inox cu capac flotant, fiecare de 16.7 hl, unde au fost lasati la crio-maceratie timp de 3 zile. Fermentatia a decurs timp de 14 zile la temperatura de 16-28 grade celsius, operandu-se 2 Piceage-uri dimineata si unul seara, zilnic. Fermentatia, drojdia fiind cea spontana/salbatica
Fisa tehnica
- Culoare
- Rosu
- Tip
- Sec
- Soi de struguri
- Pinot Noir