Cupola Sanctis Sf Dumitru
search
  • Cupola Sanctis Sf Dumitru

Cupola Sanctis Sf Dumitru

58,00 lei
Include TVA

Un cupaj din Cabernet Sauvignon si Merlot, de culoare rubiniu intens, sec, cu miros de vișine, prune uscate, ciocolată. Gust prietenos, suplu, fără asperități.

Cantitate

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăraţii Maximian şi Diocleţian, în cetatea Tesalonic, voievodul şi soaţa sa îşi botezau în taină fiul, pe Dumitru, în religia creştină. Erau vremuri de prigoană, iar învăţăturile date fiului lor nu erau privite cu ochi buni de puternicii Romei. După moartea tatălui, Dumitru a fost chemat de Maximian, care, impresionat de înţelepciunea lui, l-a făcut voievod al Tesalonicului. În anul 306, învingător în războiul cu sciţii, Maximian a poposit în cetatea lui Dumitru, despre care auzise că şi-ar fi dedicat viaţa slujirii lui Dumnezeu. Dumitru a fost aruncat în închisoare, unde l-a întâlnit pe tânărul creştin Nestor.
Victoriile lui Maximian sunt serbate cu lupte în arenă. Uriaşul vandal Lie, luptătorul preferat al împăratului, câştiga mereu. Plin de râvnă, Nestor i-a cerut lui Dumitru binecuvântarea. Voievodul, căzut în dizgraţie, i-a pus semnul Crucii pe frunte, dându-i putere să-l doboare pe Lie.
Azi, Sfântul Dumitru este şi protectorul păstorilor – se spune în popor că stăpâneşte turmele peste o jumătate de an, de când începe iarna.
Este sărbatorit în 26 octombrie.

VM64

Fisa tehnica

Culoare
Rosu
Tip
Sec
Comentarii (0)